C/ Monturiol 2, Figueres CP: 17600 (GIRONA)


+34 616 545 918 CONTACTE AQUÍ

0item(s)

No té cap article a la cistella.

Product was successfully added to your shopping cart.

Qui som

Des de 1917

Joan Verdú Sirvent, la aventura

Tot va començar l'any 1917 quan Joan Verdú Sirvent, mestre torroner de Xixona, amb l'ajuda del seu germà Jose, va estableixer en la capital de l'Alt Empordà un xicotet lloc per a la venta de torró artesà. Eren temps dificils, sobre tot per a transportar tota la mercancia a un del últims pobles avans de creuar la frontera amb França.

El primmer lloc on va començar la venta de torró va ser en la Rambla de Figueres, a l'aire lliure, encara que també van estar algun any en el carrer Sant Pau. Desgraciadament, Jose Verdú Sirvent va morir, y el seu germà Joan va prendre les riendes del negoci. Com a dada anecdótica, Jose va ser enterrat al cementeri de Figueres en compte de la seva vollguda ciutat natal, Xixona.

 

La segona generació

En l'any 1939, només acabada la Guerra Civil española, el negoci de torrnos es va traslladar molt propet de la Rambla de FIgueres, concretament al carrer Monturiol, en el mateix portal de la casa de Salvador Dalí.
 
Poquet a poquet, el negoci es va anar assentant i van prendre la iniciativa la filla de Joan, Gloria Verdú Pérez i el seu marit, qui eren coneguts carinyosament com els xixoneros (encara què el gentilici correcte es xixonenc).
 

Dalí comprando turrón

Dolors y Alfonso, la tercera generació de torroners

Després de Gloria i Antonio va ser la seva filla, Maria Dolors Soler Verdú i el seu marit Alfonso Coloma Ramos, qui a dia de hui regenten el negoci, acudeixen tots els nadals a la seva cita.

Fa un anys, la tenda de torrons es va traslladar des de la que va ser la casa de Salvador Dalí uns metres mes propet de la Rambla, en el mateix carrer Monturiol número 2. És la única tenda de Figueres que tan sols obri un mes a l'any.

Hem preparat aquest vídeo per què ens coneguen millor: